Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Ekonomika

Raiffeisen Bank pracuje na oddelení svojich ruských aktív

Raiffeisen Bank International Foto: TASR/AP

Oddelenie ruskej dcérskej spoločnosti od zvyšku skupiny je pravdepodobnejšia možnosť odchodu ako predaj, uviedli zdroje oboznámené s problematikou.

Viedeň 23. mája (TASR) - Rakúska banková skupina Raiffeisen Bank International (RBI) pokračuje v plánoch na oddelenie svojich ruských aktív. Oddelenie ruskej dcérskej spoločnosti od zvyšku skupiny je pravdepodobnejšia možnosť odchodu ako predaj, uviedli zdroje oboznámené s problematikou podľa správy, ktorú TASR prevzala od agentúry Reuters.

Pokusy o nájdenie kupca ruských aktív sú už niekoľko mesiacov neúspešné. Hovorca RBI bez ďalších podrobností uviedol, že banka v súlade s oznámením z marca naďalej preveruje obe možnosti, predaj aj oddelenie.

Podľa jedného zo zdrojov je cieľom oddelenia dištancovať sa od Ruska po jeho invázii na Ukrajinu a vyhnúť sa tak ďalšiemu poškodeniu reputácie. Druhá najväčšia rakúska banka čelí pre svoje ruské aktivity, ktoré jej prinášajú miliardové zisky, silnému tlaku zo strany investorov, regulačných orgánov a amerických úradov dohliadajúcich na uplatňovanie sankcií proti Moskve.