Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Rašiho úrad predĺžil uzávierku troch výziev do 25. februára

Na archívnej snímke Richard Raši. Foto: TASR - Pavol Zachar

Do výziev sa podľa úradu vicepremiéra môžu zapojiť start-upy, mikropodniky a malé podniky, ktoré majú do 50 zamestnancov a ich ročný obrat nepresahuje 10 miliónov eur.

Bratislava 15. februára (TASR) – Uzávierku troch výziev pre malé podniky, mikropodniky a start-upy pôsobiace v priemysle 4.0, kybernetickej bezpečnosti a biotechnológie v celkovej výške 660.000 eur predlžil Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu (ÚPVII) do 25. februára. Médiá o tom v piatok informoval úrad.

Úrad eviduje zvýšený záujem žiadateľov o výzvy, a chce záujemcom ešte dať čas, kedy môžu využiť túto príležitosť a zapojiť sa do jednotlivých výziev. "Úspešné podniky získajú finančnú podporu a absolvujú pobyt v izraelskom akcelerátore SIT 4, ktorý ponúka tréningový program Innovation Leaders Open Gate,“ priblížil. Akcelerátor má pomôcť firmám rýchlejšie preklenúť ranné štádium podnikania, optimalizovať ich riešenia a technológie a zlepšiť podnikateľský plán.

Do výziev sa podľa úradu vicepremiéra môžu zapojiť start-upy, mikropodniky a malé podniky, ktoré majú do 50 zamestnancov a ich ročný obrat nepresahuje 10 miliónov eur. ÚPVII zafinancuje vybraným subjektom režijné náklady a poplatky súvisiace s akceleračným pobytom vo výške 110.000 eur na jedného úspešného uchádzača a partner sa zaviazal dať vybraným záujemcom nielen tréning a know-how, ale aj ich potenciálnych investorov z Izraela a získať pre nich ďalšie financie.

Výzvy pre oblasť priemyslu 4.0, kybernetickej bezpečnosti a biotechnológie sa uzatvárajú 25. februára 2019 o 14. hodine, uzatvára úrad vicepremiéra.