Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Ekonomika

Rast cien potravín by mohol nahrávať podnikateľom s lacnou nekvalitou

Foto: TASR/František Iván

Zvyšovaniu cien potravín sa pravdepodobne nevyhne ani Slovensko.

Bratislava 31. augusta (TASR) - Rast cien potravín by mohol nahrávať "tiežpodnikateľom", ktorí v snahe, aby predali svoj tovar za nižšiu cenu, majú sklon použiť potravinárske suroviny so zníženou kvalitou alebo nedodržiavať všetky výrobné a distribučné postupy.

"Chcel by som v tejto súvislosti oceniť doterajšiu snahu ministra pôdohospodárstva Ľubomíra Jahnátka (nominant Smer-SD), ktorý zvýšil účinnosť kontrol zameraných na dodržiavanie predpisov pri doprave potravín, následne predávaných na slovenskom trhu," uviedol ďalej pre TASR prezident Potravinárskej komory Slovenska (PKS) Daniel Poturnay.

"Zvyšovaniu cien potravín sa pravdepodobne nevyhneme ani na Slovensku." Dôvodom je jednak nízka úroda obilia v tomto roku vplyvom nepriaznivých klimatických podmienok nielen v SR, ale prakticky v celom svete, rast ostatných vstupných nákladov, ako aj vplyv deformovaného ekonomického vývoja na Slovensku.

Potravinárska komora Slovenska je združenie právnických osôb založené potravinárskymi firmami pôsobiacimi na Slovensku s cieľom spolupracovať pri obhajovaní spoločných záujmov potravinárskeho priemyslu na úrovni štátnych a mimovládnych inštitúcií.