Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Rast francúzskej ekonomiky by v tomto roku mal dosiahnuť 5,75 %

Na snímke žena kráča po moste cez rieku Mohan, vľavo budova Európskej centrálnej banky (ECB) v nemeckom Frankfurte nad Mohanom. Foto: TASR/AP

Obmedzenia proti šíreniu choroby COVID-19 sú totiž výrazne miernejšie než v minulosti, čo podporuje aktivity priemyslu, obchodu a zvyšuje výdavky spotrebiteľov.

Paríž 30. júna (TASR) - Francúzska ekonomika by tento rok mala vzrásť o 5,75 %, napriek rizikám spojeným s opätovným zvyšovaním počtu prípadov nového koronavírusu. Uviedol to v stredu guvernér francúzskej centrálnej banky Francois Villeroy de Galhau.

Člen Rady guvernérov Európskej centrálnej banky (ECB) v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Europe 1 povedal, že nepochybuje o dosiahnutí takéhoto tempa ekonomického rastu. Obmedzenia proti šíreniu choroby COVID-19 sú totiž výrazne miernejšie než v minulosti, čo podporuje aktivity priemyslu, obchodu a zvyšuje výdavky spotrebiteľov.

Odhad šéfa francúzskej centrálnej banky je podstatne optimistickejší než v prípade francúzskej vlády. Tá predpokladá tohtoročný rast ekonomiky na úrovni 5 %.