Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Rast porovnateľných tržieb spoločnosti L'Oréal prekonal očakávania

Ilustračné foto. Foto: TASR/ÚVZ SR

Z geografických oblastí tržby L'Oréal podporila najmä Čína.

Paríž 12. februára (TASR) - Francúzska kozmetická spoločnosť L'Oréal oznámila za 4. štvrťrok minulého roka výraznejší rast porovnateľných tržieb, než sa pôvodne očakávalo, napriek zatvoreniu obchodov s kozmetickými výrobkami. Dopyt po niektorých jej produktoch sa však udržal na vysokej úrovni, pričom mnohí zákazníci sa presunuli na internet.

Najväčšia kozmetická spoločnosť na svete informovala, že vo 4. štvrťroku minulého roka dosiahla tržby na úrovni 7,88 miliardy eur. To je rovnaká hodnota ako vo 4. štvrťroku predchádzajúceho roka.

Čo sa týka porovnateľných tržieb očistených o menové vplyvy a akvizície, tie sa zvýšili o 4,8 %. Spoločnosť tak prekonala očakávania analytikov, ktorí predpokladali, že porovnateľné tržby vzrastú maximálne o 3 %.

L'Oréal vyťažil z pokračujúceho dopytu po telovej kozmetike, ako aj z rastu dopytu po produktoch, ktoré zákazníci museli po zatvorení kaderníctiev vo väčšej miere začať používať doma, ako sú napríklad farby na vlasy. Z geografických oblastí tržby L'Oréal podporila najmä Čína.