Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Ratingová agentúra S&P potvrdila ratingy Číny na úrovni A+/A-1

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa agentúry by si Čína mala v najbližších rokoch udržať nadpriemerný ekonomický rast v porovnaní s inými stredne príjmovými ekonomikami.

Londýn/Peking 29. júna (TASR) - Ratingová agentúra Standard & Poor's (S&P) potvrdila ratingy Číny na pôvodnej úrovni so stabilným výhľadom. Ako uviedla, predpokladá, že čínska ekonomika bude pokračovať vo výraznejšom raste v porovnaní s podobnými ekonomikami.

S&P v pondelok informovala, že rating dlhodobých záväzkov Číny ponecháva na úrovni A+ a rating krátkodobých záväzkov na úrovni A-1. Nemenila ani výhľad, v obidvoch prípadoch ho ponechala stabilný.

Podľa agentúry by si Čína mala v najbližších rokoch udržať nadpriemerný ekonomický rast v porovnaní s inými stredne príjmovými ekonomikami. Predpokladá však, že na rast bude tlačiť viacero faktorov, okrem dôsledkov pandémie nového koronavírusu aj úsilie vlády reštrukturalizovať čínsku ekonomiku a napätie v obchodných vzťahoch medzi Pekingom a Washingtonom. Ako S&P dodala, v dohľadnej budúcnosti neočakáva normalizáciu americko-čínskych vzťahov.