Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Ekonomika

Ceny bytov v Považskej Bystrici mierne stúpli, väčší nárast nečakajú

V Považskej Bystrici je totiž málo novostavieb, takže tá konkurencia nie je veľká.

Považská Bystrica 16. marca (TASR) – Po minuloročnom zastabilizovaní cien bytov v Považskej Bystrici sa začiatkom tohto roka objavili náznaky mierneho nárastu cien bytov. Pre TASR to povedal realitný analytik realitnej a dražobnej kancelária Datima Martin Bicko.

„V Považskej Bystrici je málo novostavieb, takže tá konkurencia nie je veľká. Pretože trh v Považskej Bystrici je malý, nepredpokladám, že by tento rok ceny bytov výraznejšie vzrástli. Čo sa týka rodinných domov, v okolí Považskej Bystrice je veľa projektov individuálnej bytovej výstavby, konkurencia je vyššia a tak sú ceny domov o čosi nižšie,“ povedal Bicko s tým, že väčšina záujemcov o byty si na ich kúpu berie úvery. Novým prvkom je záujem o byty prostredníctvom dražieb a cez exekútora.

Čo sa cien pozemkov týka, tie si držia svoju stabilnú úroveň. Dôvodom je fakt, že nie je predpoklad vytvorenia nejakých nových zón s pozemkami. „Je to dané tunajšími podmienkami, na jednej strane horským prostredím, na druhej strane údolím Váhu,“ uzavrel Bicko.