Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Developer HB Reavis predal budovu Twin City A realitnému fondu

Pohľad na novú štvrť Twin City v Bratislave. Foto: www.twincity.sk

HB Reavis Group o tom dnes informoval s tým, že výnos z transakcie prevyšuje 6,5 percent. Budova Twin City A sa nachádza v rozvíjajúcej sa obchodnej štvrti.

Bratislava 5. decembra (TASR) – Developer HB Reavis Group predal budovu Twin City A na Mlynských nivách v Bratislave Prvému realitnému fondu spoločnosti IAD Investments. Informoval o tom dnes s tým, že výnos z transakcie prevyšuje 6,5 %.

Budova Twin City A sa nachádza v rozvíjajúcej sa obchodnej štvrti a do prevádzky bola spustená pred necelým rokom. Stavba bola dokončená v roku 2015, pričom ponúka približne 16.500 štvorcových metrov (m2) prenajímateľnej plochy a je plne obsadená.

Počas tohto roka HB Reavis predal 14 dokončených komerčných nehnuteľností v celkovej hodnote prevyšujúcej 1 miliardu eur, vrátane londýnskeho projektu 33 Central, logistických centier na Slovensku a v Česku, Konstruktorska Business Center a Gdanski Business Center v Poľsku či piešťanského Auparku,“ uviedol finančný riaditeľ spoločnosti Marián Herman.

Sme radi, že sa Twin City A zaradilo do nášho portfólia. Táto akvizícia je v súlade s našou stratégiou a zameraním sa na kľúčové projekty najvyššej kvality s vynikajúcim mixom nájomníkom,“ konštatoval predseda predstavenstva IAD Investments Vladimír Bencz.

Spoločnosť HB Reavis sa v Bratislave momentálne venuje revitalizácii celej štvrte susediacej s historickým centrom mesta. V zóne Karadžičova, Továrenská, Mlynské nivy, Svätoplukova má rozpracovaných niekoľko projektov.

Twin City je kancelársko-obchodný komplex, ktorý sa skladá z troch častí – budov A, B a C. Posledná časť komplexu, Twin City Tower, bude podľa plánov postavená do dvoch rokov.