Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Pôvodné plány pre stavbu HB Reavis v Berlíne sa zmenili

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Spoločnosť vo februári oznámila, že kúpou pozemkov v Berlíne a Drážďanoch vstúpila na nemecký trh, ich rozloha je spolu 3,5 hektára.

Bratislava 4. marca (TASR) - Spoločnosť HR Reavis, medzinárodný poskytovateľ pracovných priestorov, začala so stavebnými prácami v hlavnom meste Nemecka. Pôvodné plány pre budovu Alter Schlachthof Landsberger prešli po pripomienkach verejnosti zmenami.

"Bola zrušená výstavba nového veľkého obchodného centra," informovala spoločnosť s tým, že medzi zmeny patrí menej parkovacích miest. V oblasti by malo pribudnúť približne 52.000 štvorcových metrov kancelárskych priestorov, ďalej konferenčné priestory a ponuka gastronómie.

V oblasti, ktorá je už v súčasnosti pomerne dobre prepojená s mestom, vznikne nová koncepcia mobility. Ďalej obnova bývalého bitúnku poskytne obyvateľom priestor na voľnočasové aktivity. Projekt navrhli berlínski architekti zo štúdia Gewers Pudewill, pričom prihliadali nielen na architektonickú stránku projektu, ale aj na potreby ľudí, ktorí sem budú prichádzať.

Spoločnosť vo februári oznámila, že kúpou pozemkov v Berlíne a Drážďanoch vstúpila na nemecký trh, ich rozloha je spolu 3,5 hektára. HB Reavis pôsobí v krajinách Vyšehradskej štvorky a vo Veľkej Británii. Priebežne vybudovala komerčné priestory s rozlohou 1,1 milióna štvorcových metrov.

V súčasnosti na trhoch, kde je aktuálne prítomná, realizuje ďalšie developerské projekty s celkovou rozlohou viac ako 1,3 milióna štvorcových metrov a plánovanou hodnotou 7,1 miliardy eur.