Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Na Zemplíne stúpol v posledných rokoch záujem o luxusnejšie bývanie

Luxusnejšie bývanie na Zemplíne je v posledných rokoch doménou solventnejších klientov regiónu, ale aj manažérov zahraničných spoločností, ktoré majú pobočky v spomínanej časti Slovenska.

Michalovce 18. marca (TASR) - Dopyt po luxusnejších formách bývania evidujú realitné kancelárie v posledných rokoch aj na území Zemplína. Solventnejší klienti sa zaujímajú napríklad o apartmánové byty vyššieho štandardu.

Luxusnejšie bývanie na Zemplíne je v posledných rokoch doménou solventnejších klientov regiónu, ale aj manažérov niektorých zahraničných spoločností, ktoré majú svoje pobočky v spomínanej časti Slovenska. Drahšie typy nehnuteľností si zvyknú kupovať a prenajímať napríklad v Michalovskom okrese.

"Niektorí klienti prechodne bývajúci a pracujúci na Zemplíne, sú ochotní zaplatiť za pohodlie, plnú vybavenosť bytu či nadštandard až mierny luxus, vyššie nájomné. Ide pritom o nehnuteľnosti, ktoré sa nenachádzajú iba výlučne v centre mesta," povedala pre TASR Vladimíra Zamborová z realitnej spoločnosti Z Group.

Požiadavky solventnejších klientov spĺňajú podľa jej slov napríklad apartmánové byty, ktoré sú postavené pri Michalovciach v stredisku Kamenec na brehoch Zemplínskej šíravy. "Ide o troj a štvorizbové dvojpodlažné apartmány s výhľadom na vodnú nádrž, v celkovej rozlohe 110 až 145 štvorcových metrov. Prenajímajú sa bez alebo so zariadením, s upratovacou službou, vybavené sú klimatizáciou, internetom, výťahom a domácim vrátnikom," konkretizovala Zamborová.

Bývanie v spomínanej rekreačnej oblasti uprednostňujú niektorí ľudia aj preto, že tam funguje celoročne viacero reštaurácií. Zamborová predpokladá, že záujem o kúpu či prenájom nehnuteľností na Zemplínskej šírave v nasledujúcich rokoch porastie nielen zo strany bonitnejších, ale aj bežných klientov. Vlani tam totiž odštartovala výstavba nového akvaparku.