Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

RegioJet nakúpi nové rušne a vozne na spoje medzi SR a ČR

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Ešte počas tohto roka by mala spoločnosť podľa hovorcu Aleša Ondrůja nasadiť do prevádzky päť rušňov Bombardier TRAXX MS2 a 16 nových vozňov Astra.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Súkromný dopravca RegioJet nakúpi nové rušne a vozne, ktoré bude nasadzovať na linky medzi Českou republikou a Slovenskom. Ešte počas tohto roka by mala spoločnosť podľa hovorcu Aleša Ondrůja nasadiť do prevádzky päť rušňov Bombardier TRAXX MS2 a 16 nových vozňov Astra.

"Nové lokomotívy chceme nasadiť na trasu z Bratislavy do Brna a Prahy a z Košíc cez Žilinu a Ostravu do Prahy, a to od zmeny grafikonu v decembri 2017," uviedol Ondrůj.

RegioJet podľa jeho slov podpísal so spoločnosťou Bombardier Transportation zmluvu na objednávku celkovo ôsmich rušňov Bombardier TRAXX MS2 s opciou na ďalších 20. "Prvých päť lokomotív pre rýchlosť 160 kilometrov za hodinu dostane RegioJet ešte tento rok, prípadne do januára 2018," avizoval hovorca.

Ďalšie tri rušne majú byť dodané v priebehu budúceho roka. "O tom, či budeme nakupovať aj ďalších 20 lokomotív, sa rozhodne tiež budúci rok," priblížil Ondrůj.

V prípade vozňov Astra by podľa neho dodávka všetkých 16 nových vozňov mala byť realizovaná ešte do konca tohto roka. Pri oboch typoch vozidiel pôjde o rušne a vozne, ktoré sú už podľa RegioJetu plne schválené na prevádzku na železničných sieťach na Slovensku, v Českej republike a v ďalších európskych krajinách.