Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

RegioJet spustil novú autobusovú linku zo Žiaru nad Hronom do Prahy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Spoločnosť predpokladá, že priame spojenie zaujme obyvateľov Českej republiky a podnieti ich k návšteve historickej Trnavy.

Bratislava 8. septembra (TASR) - Súkromný dopravca RegioJet spustil od septembra tohto roku novú autobusovú linku, ktorou spája stredné a západné Slovensko s Prahou. Autobusy dopravcu totiž vyrážajú zo Žiaru nad Hronom a cez Žarnovicu, Novú Baňu, Nitru, Trnavu a Bratislavu premávajú do českého Brna a Prahy.

"Vytvorením novej linky reagujeme na časté podnety obyvateľov zo západného a stredného Slovenska, ktorí požadovali priame prepojenie s Českou republikou," opísala riaditeľka autobusovej dopravy spoločnosti Ivana Kašická. Autobusy dopravcu tak budú podľa jej slov prvýkrát zastavovať aj v Trnave a do svojej siete doplnia aj Novú Baňu a Žarnovicu.

Spoje budú na linke premávať jedenkrát za deň. Zo Žarnovice bude spoj každý deň vyrážať o 15.30 h, z Novej Bane o 15.50 h, cez Trnavu bude prechádzať o 17.15 h a do Bratislavy prichádza o 18.15 h, následne o 20.05 h do Brna a o 22.30 h do Prahy.

Na ceste späť odchádzajú autobusy z Prahy ráno o 7.00 h, cez Brno prechádzajú o 9.30 h a cez Bratislavu o 11.15 h. Do Trnavy tak prichádzajú o 12.15 h, do Novej Bane o 13.40 h a do Žarnovice o 13.55 h. Ďalej pokračujú do Žiaru nad Hronom a v oboch smeroch obsluhujú aj Nitru.

RegioJet touto linkou podľa Kašickej súčasne podporí aj cestovný ruch na západnom Slovensku. Spoločnosť predpokladá, že priame spojenie zaujme obyvateľov Českej republiky a podnieti ich k návšteve historickej Trnavy.