Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Rekonštrukcia chodníka v pamiatkovej zóne stála 70.000 eur

Foto: TASR - Dušan Hein

Primátor mesta Branislav Tréger zdôraznil, že lokalita je pamiatkovou zónou a stavebné práce realizovali so súhlasom Krajského pamiatkového úradu v Žiline.

Liptovský Hrádok 30. novembra (TASR) - Dodávateľská stavebná firma ukončila renováciu frekventovaného chodníka na ulici Pod lipami v Liptovskom Hrádku, ktorá sa začala v polovici októbra. Celkové náklady na opravu boli bezmála 70.000 eur. Primátor mesta Branislav Tréger zdôraznil, že lokalita je pamiatkovou zónou a stavebné práce realizovali so súhlasom Krajského pamiatkového úradu v Žiline.

"Doterajší povrch z asfaltu už bol na viacerých miestach v zlom stave. Približne na 310-metrovom úseku chodníka v základnej šírke 1,68 metra sme ho nahradili zámkovou dlažbou," uviedla vedúca odboru výstavby na mestskom úrade v Liptovskom Hrádku Zuzana Strapoňová.

Dodala, že opravili aj napojenia vjazdov spolu s betónovými obrubníkmi. Časť prác dokončia na jar. "V budúcom roku plánujeme vymeniť asfalt za dlažbu aj na začiatku tohto úseku chodníka (v smere od ulice Juraja Martinku), keďže momentálne nie je k dispozícii požadované množstvo materiálu," vysvetlila Strapoňová.