Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Rekonštrukciu domu kultúry v Dubnici nad Váhom ukončia v decembri

Rekonštrukcia kultúrneho domu v Dubnici nad Váhom. Na snímke pohľad na priečelie budovy 21. mája 2020. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Dom kultúry v Dubnici nad Váhom otvorili v januári 1961. Projektoval ho jeden z najvýznamnejších českých architektov minulého storočia Jiří Kroha

Dubnica nad Váhom 21. mája (TASR) – Rekonštrukciu domu kultúry v Dubnici nad Váhom za viac ako 1,4 milióna eur by mali dokončiť do konca tohto roku. Počas kontrolného dňa to povedal dubnický primátor Peter Wolf.

Napriek úsporným opatreniam a rozpočtovým škrtom aj v oblasti kultúry práce na rekonštrukcii kultúrneho stánku pokračovali i počas núdzových opatrení.



Projekt je financovaný z európskych zdrojov, aj preto sme si mohli dovoliť pustiť sa do rekonštrukcie. Práce pokračovali počas kritickej pandemickej situácie v interiéri za dodržania bezpečnostných opatrení. Verím, že sa nám to podarí dotiahnuť do konca roka a že na budúci rok môžu prísť obyvatelia Dubnice a okolia za kultúrou do zrekonštruovaného kultúrneho domu,“ doplnil primátor.

Rekonštrukcia kultúrneho domu v Dubnici nad Váhom. Na snímke stavebný dozor Milan Blaško ukazuje sklobetónové stropné tvárnice 21. mája 2020.
Foto: TASR - Radovan Stoklasa


Dom kultúry v Dubnici nad Váhom otvorili v januári 1961. Projektoval ho jeden z najvýznamnejších českých architektov minulého storočia Jiří Kroha, ktorý navrhol v socialistickom štýle aj celé mesto Nová Dubnica. Napriek tomu, že budova domu kultúry v Dubnici nad Váhom nie je kultúrnou pamiatkou, pri rekonštrukcii sa podľa Wolfa snažia zachovať architektonické prvky budovy.

Ako informoval vedúci stavebného úradu v Dubnici nad Váhom Milan Blaško, s rekonštrukciou stavby mali začať v marci, pre epidemiologickú situáciu sa začala až v polovici apríla. „Dodávateľská firma však zvýšila kapacity a aj kapacity z iných firiem a dohodli sme sa, že termíny určené v zmluve dodržia. Veríme, že sa tak stane a 15. decembra bude stavba už aj skolaudovaná,“ doplnil Blaško.