Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Rekonštrukciu železničnej stanice v Sabinove dokončia na jar

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Dodávateľská firma, ktorá vyhrala verejné obstarávanie, musí do konca roka vymeniť okná a dvere na celej budove. Súťaž vyhrala so sumou 13.200 eur bez DPH.

Sabinov 24. novembra (TASR) – Kompletnú rekonštrukciu sabinovskej železničnej stanice tohto roku už Železnice slovenskej republiky (ŽSR) nestihnú. Dodávateľská firma, ktorá vyhrala verejné obstarávanie, musí do konca roka vymeniť okná a dvere na celej budove. Súťaž vyhrala so sumou 13.200 eur bez DPH. Stavenisko prevzala 4. novembra. Pre TASR to uviedol Marek Hudák, prednosta Sekcie ŽSR – Oblastné riaditeľstvo Košice.

Rekonštrukcia celej budovy železničnej stanice v Sabinove bola pôvodne zaradená do plánu opráv budov na tento rok. Vo vlastnej réžii zlikvidujú hliníkový prístrešok a urobia vnútorné maľby čakárne a vestibulu, na čo vyčlenili 4000 eur. Z dôvodu, že súťaž na dodávateľskú firmu dokázali uzavrieť až v jesennom období, ďalšie práce na vonkajšej časti budovy už nestihnú urobiť v tomto roku. Podľa Hudáka, menšie opravy, klampiarske činnosti a náter fasády preto presúvajú na jar budúceho roka. Podľa plánu ich urobia hospodárskym spôsobom zamestnanci zo Strediska miestnej správy a údržby železničných budov Prešov.

Vzhľadom na neskoré vysúťaženie dodávateľa pre výmenu okien a dverí, boli práce hospodárskym spôsobom presunuté na budúci rok a zase zaradené do plánu na obdobie apríl 2017. Na tento účel sme vyčlenili 22.500 eur bez DPH. Financie budú použité na materiál, mzdy zamestnancov, lešenie, vysokozdvižnú plošinu. Tieto práce sme museli presunúť do roku 2017 z dôvodu sklzu verejného obstarávania na dodávateľskú firmu pre výmenu okien a dverí. Taktiež aj klimatické podmienky nám už nedovolia robiť práce takého veľkého rozsahu v mesiaci december,“ uviedol Hudák.