Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Remišová oceňuje zodpovednosť poslancov, ktorí hlasovali za rozpočet

Na snímke dočasne poverení zľava podpredseda vlády a minister financií SR Igor Matovič (OĽANO), ministerka pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu SR Veronika Remišová (Za ľudí) a predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO) oslavujú po schválení štátneho rozpočtu na budúci rok počas rokovania 78. schôdze parlamentu 22. decembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Celý proces podľa nej mohol byť bez zbytočného naťahovania a cirkusu.

Bratislava 22. decembra (TASR) - Predsedníčka koaličnej strany Za ľudí Veronika Remišová v reakcii na schválenie štátneho rozpočtu na budúci rok ocenila zodpovednosť všetkých poslancov, ktorí za návrh hlasovali.

"Znamená to, že ľudia dostanú pomoc pri energetickej kríze, rodiny s deťmi zvýšené prídavky, podporu dostanú zdravotníci aj dôchodcovia. V týchto veľmi ťažkých časoch je to pre ľudí na Slovensku skvelá správa," zhodnotila.

Celý proces podľa nej mohol byť bez zbytočného naťahovania a cirkusu. "Dôležitý je však výsledok a ten sa ráta. Ďakujem premiérovi Eduardovi Hegerovi za jeho vytrvalosť v rokovaniach," dodala Remišová.

Parlament vo štvrtok schválil štátny rozpočet na budúci rok. Za zákon roka zahlasovalo 93 zo 136 prítomných poslancov. Potvrdila sa tak dohoda koaličných strán OĽANO, Sme rodina, Za ľudí s opozičnou SaS na podpore rozpočtu. Deficit verejných financií SR by mal v budúcom roku vzrásť na 6,44 % hrubého domáceho produktu (HDP) z tohtoročných takmer 5 %.