Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Remišová: Strana Za ľudí podporuje zníženie daňového zaťaženia

Na archívnej snímke podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Najhoršie bude, ak sa neurobí nič, uviedla predsedníčka Za ľudí.

Bratislava 3. augusta (TASR) - Strana Za ľudí podporuje daňovú reformu s cieľom znížiť daňové zaťaženia podnikov a zamestnancov. Uviedla to pre TASR predsedníčka strany Veronika Remišová, v reakcii na pondelkové (2. 8.) vyjadrenia ministra financií Igora Matoviča (OĽANO).

"Hlavný ekonóm strany Za ľudí Tomáš Meravý navrhol komplexnú reformu. Preto sme predstavili vlastný návrh reformy, ktorý spočíva v znížení firemnej dane na 19 %, zvýšení superodpočtu a znížení sociálnych odvodov o 1 %. Minulý rok sme presadili zvýšenie daňového bonusu," priblížila Remišová.

"Ak sa nepodarí presadiť veľkú daňovú reformu, vláda by sa mala snažiť urobiť aspoň čiastkové opatrenia, aby sme obnovili konkurencieschopnosť Slovenska a odbremenili ľudí od vysokých daní. Najhoršie bude, ak sa neurobí nič," dodala predsedníčka Za ľudí.

Matovič 2. augusta povedal, že "daňovo-odvodová reforma je v spiacom štádiu". "Musíme sa v koalícii dohodnúť, či naďalej budú blokovať reformu alebo ideme urobiť počas tejto vlády nejaké naozaj zásadné reformné kroky," dodal minister financií.