Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Renault dokončil dohodu o úverovom rámci do výšky 5 miliárd eur

Na archívnej snímke z 20. apríla 2017 návštevníci prechádzajú okolo stánku automobilky Renault počas veľtrhu v Šanghaji. Foto: TASR - Martin Baumann

Renault zverejnil toto oznámenie len niekoľko dní po tom, ako francúzsky prezident Emmanuel Macron sľúbil miliardy eur na podporu automobilového priemyslu v krajine.

Paríž 3. júna (TASR) - Francúzska automobilka Renault v stredu oznámila, že dokončila dohodu o úverovom rámci do výšky 5 miliárd eur so zárukou od francúzskej vlády.

Výrobca automobilov uviedol, že úverovú linku bude môcť čerpať úplne alebo čiastočne do konca roku 2020, pričom štát sa zaručí až za 90 % z celkovej vypožičanej sumy.

Renault zverejnil toto oznámenie len niekoľko dní po tom, ako francúzsky prezident Emmanuel Macron sľúbil miliardy eur na podporu automobilového priemyslu v krajine, keďže pandémia nového koronavírusu spôsobila strmý pokles predaja vozidiel.

Renault 29. mája uviedol, že zníži výrobnú kapacitu o pätinu a zruší viac ako 14.000 pracovných miest na celom svete, pretože zápasí s dlhodobým poklesom dopytu na svetovom trhu s automobilmi.