Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Renault popiera plány na zatvorenie továrne v Maubeuge

Na snímke z 25. mája 2020 logo francúzskej automobilovky Renault v závode Flins vo francúzskom Aubergenville, archívne foto. Foto: TASR/AP

Na základe návrhov je na zatvorenie určená jediná továreň, a to v Choisy-le-Roi.

Paríž 31. mája (TASR) - Francúzska automobilka Renault popiera plány na zatvorenie továrne v Maubeuge v severnom Francúzsku. V nedeľu to uviedol šéf automobilky Jean-Dominique Senard.

Toto vyhlásenie prišlo dva dni potom, čo koncern ohlásil zrušenie 15.000 pracovných miest vo svete. Reštrukturalizácia vymaže v domovskej krajine automobilky 4600 pracovných miest a okrem iného obsahuje konsolidáciu výroby v Maubeuge a v neďalekej továrni v Douai.

"Nemám v úmysle zatvoriť továrne v Maubeuge," cituje Senardove vyjadrenie pre televíznu stanicu LCI agentúra Reuters. Svojím vyjadrením reaguje aj na sobotňajšie protesty tisícov zamestnancov a ich rodín pred továrňou.

Na základe návrhov je na zatvorenie určená jediná továreň, a to v Choisy-le-Roi. Podľa Senarda fabrika v Brittany na západe Francúzska má byť v rámci reštrukturalizácie predaná. Ide o jednu zo šiestich tovární, ktoré sú na zozname strategickej revízie Renaultu.