Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Reštrukturalizácia biznisu v Rusku stiahne Siemens Energy do straty

Vlajky vejú pred sídlom nemeckého priemyselného agregátu Siemens v Mníchove. Foto: TASR/AP

Okrem reštrukturalizácie ruského biznisu však Siemens Energy poukazuje aj na problémy divízie Siemens Gamesa, výrobcu veterných turbín, v ktorom kontroluje väčšinový podiel.

Frankfurt nad Mohanom 8. augusta (TASR) - Spoločnosť Siemens Energy odhaduje, že jej strata za tento rok bude vyššia, než pôvodne očakávala. Dôvodom je reštrukturalizácia ruského biznisu. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Nemecká firma, ktorá dodáva zariadenia pre energetický sektor, v pondelok uviedla, že za rok 2022 by jej strata mala byť vyššia než 560 miliónov eur, čo predstavovala strata za minulý rok. Zvýšia ju odpisy v hodnote zhruba 200 miliónov eur spôsobené reštrukturalizáciou biznisu spoločnosti v Rusku. Firma, ktorá už na začiatku marca, pár dní po invázii Ruska na Ukrajinu, zastavila všetky svoje aktivity na ruskom trhu, pôvodne očakávala tohtoročnú stratu na úrovni roka 2021.

Okrem reštrukturalizácie ruského biznisu však Siemens Energy poukazuje aj na problémy divízie Siemens Gamesa, výrobcu veterných turbín, v ktorom kontroluje väčšinový podiel. Táto divízia podľa informácií agentúry Reuters zvažuje zrušenie približne 2500 pracovných miest. To predstavuje takmer desatinu pracovnej sily.