Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Reštrukturalizačný plán Arca Capital Slovakia podporila väčšina verite

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Spoločnostť podá v najbližších dňoch na súd návrh na potvrdenie reštrukturalizačného plánu, ktorého súčasťou bude návrh na nahradenie súhlasu tých štyroch skupín, ktoré tento plán nepodporili.

Bratislava 24. novembra (TASR) – Väčšina veriteľov spoločnosti Arca Capital Slovakia podporila jej reštrukturalizačný plán. Na stredajšej (23. 11.) schvaľovacej schôdzi sa zúčastnili veritelia disponujúci 96 % oprávnených hlasov. Z 23 skupín veriteľov nepodporili plán štyri. V celkovom súčte všetkých prítomných veriteľov podporilo reštrukturalizačný plán takmer 68 % hlasov z prítomných veriteľov, uviedla Arca Capital Slovakia na svojej internetovej stránke.

"Tri skupiny reprezentované jediným veriteľom Prima banka Slovensko sa zdržali hlasovania a v jednej skupine nebol reštrukturalizačný plán prijatý potrebnou väčšinou, pretože za jeho schválenie nehlasovali veritelia nadpolovičnou väčšinou hlasov v danej skupine," informovala spoločnosť. S plánom reštrukturalizácie nesúhlasili veritelia zastúpení advokátskou kanceláriou Fardous Partners.

Arca Capital Slovakia podá v najbližších dňoch na súd návrh na potvrdenie reštrukturalizačného plánu, ktorého súčasťou bude návrh na nahradenie súhlasu tých štyroch skupín, ktoré tento plán nepodporili.

Reštrukturalizačný plán spoločnosti, ktorá sa dostala do finančných problém pre pandémiu ochorenia COVID-19, schválil už koncom októbra veriteľský výbor spoločnosti, zložený zo zástupcov Slovenskej sporiteľne, Asset Managementu Slovenskej sporiteľne, Privatbanky a Vladimíra Kozového a Ľudovíta Olejára, ktorých zastupuje advokátska kancelária Fardous Partners. Nezabezpečení veritelia majú podľa tohto plánu získať uspokojenie svojich pohľadávok až do výšky 72,98 % v horizonte piatich rokov.