Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Reťazec Macy´s odmietol ponuku investorov za takmer 6 mld. USD

Na archívnej snímke z 22. februára 2021 ľudia kráčajú do obchodu Macy´s v americkom Dorale. Americký reťazec obchodných domov Macy´s oznámil za 2. štvrťrok obchodného roka 2022/2023 pokles čistého zisku približne o pätinu. Spoločnosť uviedla, že výsledky ovplyvnil rast spotrebiteľských cien a zmeny v správaní zákazníkov. Po úprave o mimoriadne položky však zisk prekonal očakávania. FOTO TASR/AP Foto: TASR - AP

Podaná ponuka predstavovala 21 USD za akciu Macy´s. V porovnaní s hodnotou jej akcií na záver predchádzajúceho obchodovania to vtedy znamenalo približne 21-percentnú prémiu.

New York 22. januára (TASR) - Americká sieť obchodných domov Macy´s odmietla ponuku investorov za takmer 6 miliárd USD s tým, že ponuka nie je pre jej akcionárov dostatočne atraktívna. Informovali o tom agentúra Reuters a portál spravodajskej televízie CNN.

Skupina investorov na čele s Arkhouse Management a Brigade Capital Management podali ponuku v hodnote 5,8 miliardy USD (5,33 miliardy eur) na odkúpenie spoločnosti Macy´s už 1. decembra. Správu médiá zverejnili zhruba o 10 dní neskôr.

Podaná ponuka predstavovala 21 USD za akciu Macy´s. V porovnaní s hodnotou jej akcií na záver predchádzajúceho obchodovania to vtedy znamenalo približne 21-percentnú prémiu.

Macy´s podobne ako ďalšie maloobchodné reťazce s veľkým počtom kamenných prevádzok zaznamenáva zvýšený tlak v dôsledku väčšieho počtu nákupov cez internet či zo strany konkurentov s menším podielom kamenných obchodov. Táto situácia umožnila hedžovému fondu Brigade Capital Management a investičnej spoločnosti Arkhouse, ktorá sa sústreďuje na realitný sektor, podať ponuku s cieľom prevziať zvyšný podiel v Macy´s, ktorý ešte nevlastnia.

Generálny riaditeľ Macy´s Jeff Gennette uviedol, že návrh "nepredstavuje adekvátnu hodnotu pre akcionárov spoločnosti" a "nezmiernil ani obavy maloobchodného reťazca vo veci schopnosti Arkhouse a Brigade navrhovanú transakciu zafinancovať". Zároveň dodal, že spoločnosť je naďalej otvorená príležitostiam, ktoré sú v najlepšom záujme firmy aj akcionárov.

(1 EUR = 1,089 USD)