Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

Reynders diskutoval v sídle Súdnej rady SR o reformách súdnictva

Didier Reynders, archívna snímka Foto: TASR/AP

Ďalšou témou bola správa Európskej komisie o stave právneho štátu.

Bratislava 29. apríla (TASR) - Eurokomisár pre justíciu Didier Reynders diskutoval v sídle Súdnej rady SR o reformách súdnictva a najmä o novej súdnej mape. Kancelária Súdnej rady SR o tom informovala na svojom webe.

"Európska komisia má úprimný a trvalý záujem o právny štát v súdnictve členských štátov a venuje mu značnú materiálnu pozornosť," uviedol po stretnutí predseda rady Ján Mazák.

Ďalšou témou bola správa Európskej komisie o stave právneho štátu. "Tohtoročná správa o právnom štáte v členských štátoch EÚ bude už obsahovať aj konkrétne odporúčania, ktoré budú vychádzať zo všetkých zistení, tvoriacich skutkový základ správy," dodal Mazák.

Eurokomisára v piatok privítal aj predseda Najvyššieho súdu Ján Šikuta, ktorý je zároveň členom predsedníctva Siete predsedov najvyšších súdov členských štátov EÚ. "Vyzdvihol potrebu budovania dôvery v právny štát a potrebu dodržiavať európske štandardy v oblasti justície," priblížila Zuzana Vilím z tlačového oddelenia NS SR. Hovorili aj o procese prechodu sudcov Najvyššieho súdu SR na Najvyšší správny súd SR.