Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Rezort: Dodávky plynu pokračujú, zaplatili sme v súlade so zmluvou

Na snímke nápis na budove, v ktorej sídli Ministerstvo hospodárstva SR na ulici Mlynské nivy v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Rovnako intenzívne podľa rezortu pokračujú aktivity na zabezpečenie dodávok zemného plynu aj z iných zdrojov.

Bratislava 20. mája (TASR) - Dodávky zemného plynu na Slovensko z Ruska pokračujú na základe platných zmlúv a podľa dohodnutých objednávok. Slovensko aprílovú faktúru zaplatilo podľa platnej zmluvy v eurách. V piatok o tom informovalo Ministerstvo hospodárstva (MH) SR.

"Šéf rezortu hospodárstva Richard Sulík (SaS)rozhodol o zaplatení faktúry na základe stanoviska EÚ, že v prípade takejto platby nejde o porušenie, respektíve obídenie sankcií. Nedošlo ani k porušeniu žiadnej platnej zmluvy, ku ktorej nebol prijatý žiaden dodatok," uviedlo MH.

Rovnako intenzívne podľa rezortu pokračujú aktivity na zabezpečenie dodávok zemného plynu aj z iných zdrojov. "Plynu je v tejto chvíli dostatok a pokračuje sa v plnení zásobníkov na budúcu vykurovaciu sezónu. Rezort hospodárstva dohliada na zvyšovanie energetickej bezpečnosti Slovenska, aby bol dostatok plynu tak pre domácnosti, ako aj pre priemysel," ubezpečilo ministerstvo.