Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Rezort dopravy: Generálnym riaditeľom NDS sa stal Vladimír Jacko

Na archívnej snímke vchod do budovy Národnej diaľničnej spoločnosti. Foto: TASR - Michal Svítok

V. Jacko pôsobil ako viceprezident U. S. Steel Košice a aj ako splnomocnenec ministra životného prostredia.

Bratislava 17. septembra (TASR) – Generálnym riaditeľom Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) sa stal Vladimír Jacko. Výberové konanie sa konalo 8. septembra na pôde Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR. Predsedom predstavenstva NDS bude naďalej Juraj Tlapa. Informoval o tom hovorca rezortu dopravy Ivan Rudolf.

Do výberového konania na post generálneho riaditeľa sa prihlásili štyria uchádzači, pričom sa na ňom zúčastnili dvaja kandidáti. Za generálneho riaditeľa NDS bol zvolený Jacko, ktorý pôsobil ako viceprezident U. S. Steel Košice a aj ako splnomocnenec ministra životného prostredia. Je spoluzakladateľom Asociácie priemyselných zväzov aj Priemyselnej Bipartity.

"Novému generálnemu riaditeľovi prajem veľa síl v jeho práci. Jeho hlavnou úlohou bude naštartovať a zefektívniť vnútorné procesy v Národnej diaľničnej spoločnosti," priblížil minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

Predsedom predstavenstva NDS bude aj naďalej Juraj Tlapa. Kompetencie predstavenstva a generálneho riaditeľa sú definované stanovami a internými predpismi spoločnosti, pričom predstavenstvo ako štatutárny orgán koná v mene spoločnosti navonok voči tretím stranám a generálny riaditeľ zodpovedá za vnútorné procesy v spoločnosti.