Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Rezort dopravy je pripravený pomôcť Ukrajine

Žena a dieťa vo štvrtok 24. februára 2022 opúšťajú Sievierodoneck, Luhanská oblasť, východná Ukrajina. Foto: TASR/AP

Akékoľvek kroky však budeme robiť vždy až po dohode s Bezpečnostnou radou SR a vládou SR, priblížil odbor komunikácie MDV.

Bratislava 25. februára (TASR) – Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR je pripravené Ukrajine pomôcť, ak o to požiada. Všetky kroky však bude koordinovať s Bezpečnostnou radou (BR) SR a vládou. Pre TASR to uviedol odbor komunikácie rezortu dopravy.

"Ministerstvo dopravy je pripravené Ukrajine pomôcť a vyjsť im v ústrety v prípade, že nás o to požiadajú. Akékoľvek kroky však budeme robiť vždy až po dohode s Bezpečnostnou radou SR a vládou SR," priblížil odbor komunikácie MDV.

Situácia na Ukrajine ovplyvnila aj dopravu na Slovensku. Osobná vlaková doprava medzi Slovenskom a Ukrajinou je pozastavená, rovnako ako aj civilné lety z Bratislavy do Kyjeva.

Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok (24. 2.) v skorých ranných hodinách oznámil, že rozhodol o uskutočnení špeciálnej vojenskej operácie vo východnej časti Ukrajiny. Ruské jednotky zaútočili na viacerých miestach na ukrajinskom území.