Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Rezort dopravy: Krajiny V4 sa dohodli na spoločnej podpore turizmu

Na archívnej snímke štátna tajomníčka Ministerstva dopravy a výstavby SR Katarína Bruncková. Foto: TASR – Martin Baumann

Krajiny zoskupenia chcú propagovať región tento rok na trhoch krajín, ako sú USA, Kanada, Rakúsko, Nemecko či Holandsko.

Bratislava 27. apríla (TASR) - Krajiny V4 sa dohodli na spoločnej podpore cestovného ruchu. Štáty budú cestovný ruch v zahraničí spoločne propagovať pod značkou "Discover Central Europe". Informoval o tom v utorok hovorca Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR Ivan Rudolf.

"Dohoda o spoločnom postupe V4 je skvelým signálom pre celý náš región, ktorý má v oblasti rozvoja cestovného ruchu obrovský potenciál," podotkla štátna tajomníčka rezortu dopravy Katarína Bruncková. Krajiny zoskupenia chcú propagovať región tento rok na trhoch krajín, ako sú USA, Kanada, Rakúsko, Nemecko, Holandsko, Nórsko, Švédsko, Dánsko, Ruská federácia, Gruzínsko, Azerbajdžan či Izrael.

Na dohode štátnych tajomníkov krajín V4 sa podieľal aj generálny riaditeľ agentúry Slovakia Travel Václav Mika. Ten doplnil, že členské štáty budú región propagovať pod značkou "Discover Central Europe". "Produktovo bude orientovaná na tradičné témy - stredoeurópske mestá, kultúru a históriu, pamiatky UNESCO, kúpele, zdravotný cestovný ruch, gastronómiu či zážitkovú dovolenku," vymenoval rezort s tým, že súčasťou prijatého protokolu o spolupráci je aj marketingový plán aktivít na rok 2021.

V rámci rokovania štátni tajomníci ministerstiev zodpovedných za cestovný ruch krajín V4 diskutovali o aktuálnom vývoji v cestovnom ruchu vrátane štatistických ukazovateľov o opatreniach prijatých členskými krajinami V4 v oblasti cestovného ruchu v rámci boja s pandémiou nového koronavírusu a o plánovaných aktivitách na obnovu cestovného ruchu po odznení pandémie vrátane zdrojov financovania oživenia cestovného ruchu.

"Poľsko prevzalo predsedníctvo vo V4 po Českej republike 1. júla 2020. Od 1. júla 2021 preberie predsedníctvo vo V4 Maďarsko," pripomenul hovorca.