Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Rezort dopravy opäť prijíma žiadosti o pomoc pre cestovný ruch

Na snímke nápis na budove, v ktorej sídli Ministerstvo dopravy a výstavby SR na Námestí slobody v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Bližšie informácie o výzve sú dostupné na webovej stránke MDV, uzavrelo ministerstvo.

Bratislava 31. októbra (TASR) - Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR opäť otvára schému pomoci zvanej de minimis pre sektor cestovného ruchu. Ide o výzvu na poskytnutie príspevku ako pandemickú pomoc za prvé dva mesiace tohto roku pre podnikateľov, ktorí mali žiadosť zamietnutú pre chybu alebo ju nestihli včas podať. Informoval o tom v pondelok Martin Petro z odboru komunikácie MDV.

Doplnil, že podnikatelia môžu posielať svoje žiadosti od začiatku novembra tohto roku do piatka 11. novembra tohto roku. Podmienky zostávajú rovnaké ako pri predošlých výzvach. Nárok na príspevok majú tí, ktorým sa tržby prepadli o viac ako 40 % v porovnaní s obdobím pred pandémiou, v tomto prípade s januárom a februárom 2019.

"Túto schému sme otvorili pre pretrvávajúci dopyt podnikateľov v cestovnom ruchu. Chcela by som vyzvať žiadateľov, aby svoje žiadosti nepodávali na poslednú chvíľu a aby si ich nezabudli dôkladne skontrolovať pred ich samotným podaním. Budeme sa snažiť, aby mali peniaze na svojich účtoch čo najskôr," zdôraznila štátna tajomníčka rezortu dopravy Katarína Bruncková.

Bližšie informácie o výzve sú dostupné na webovej stránke MDV, uzavrelo ministerstvo.