Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Ekonomika

Rezort dopravy vyhlási výzvu na výstavbu cykloprístreškov pre deti

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Minister dopravy skonštatoval, že na budovanie cykloprístreškov alebo stojanov by mali ísť aj prostriedky z plánu obnovy.

Bratislava 29. septembra (TASR) – Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR vo štvrtok (30. 9.) vyhlási výzvu na predkladanie projektov na výstavbu cykloprístreškov pre deti. Pôjde o prostriedky zo štátneho rozpočtu, ktoré efektívnym čerpaním zostali ešte z predminuloročnej výzvy, v celkovej sume 750.000 eur. Počas živého vysielania na sociálnej sieti o tom informoval národný cyklokoordinátor Peter Klučka spolu s ministrom dopravy Andrejom Doležalom (nominant Sme rodina).

Klučka priblížil, že už desiatky škôl prejavili o výzvu záujem. Oprávnení žiadatelia môžu do 31. decembra podať projekt, ktorý bude zabezpečovať cykloprístrešky v blízkosti škôl. Výhodu zároveň budú mať školy, ktoré sa dlhodobejšie venovali podpore cyklistickej dopravy mládeže. Bližšie informácie nájdu záujemcovia na webovej stránke rezortu dopravy.

Minister dopravy skonštatoval, že na budovanie cykloprístreškov alebo stojanov by mali ísť aj prostriedky z plánu obnovy. "Určite vyčleníme z tej veľkej obálky plánu obnovy aj prostriedky, aby mohli takéto iniciatívy pokračovať," ubezpečil.