Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Rezort dopravy zavádza opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu

Na snímke minister dopravy Árpád Érsek. Foto: TASR - Michal Svítok

Ministerstvo dopravy zároveň požiada telekomunikačných operátorov o vytvorenie záložných tímov, aby bola zabezpečená neustála prevádzka.

Bratislava 10. marca (TASR) – Vlaky, letiská aj poštové služby na Slovensku v súvislosti s novým koronavírusom podliehajú pravidelnej zvýšenej dezinfekcii. Skonštatoval to minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd) po rokovaní krízového štábu na ministerstve. Požiada tiež o zaradenie Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) do krízového štábu, keďže práve vlakmi sa v súčasnosti prepravuje značná časť obyvateľstva. V stredu (11. 3.) na vláde chce zároveň požiadať o uvoľnenie financií na ďalší nákup pomôcok.

"Všetky naše podriadené organizácie sú vybavené dezinfekčným materiálom. Už zajtra na vláde požiadam rezort financií o uvoľnenie finančných prostriedkov na ďalší nákup potrebných pomôcok, zvlášť v našich vlakoch. Chcem zdôrazniť, že robíme všetky potrebné preventívne opatrenia, aby sme sa vírusu čo najviac vyhli. Určite nie je dôvod na paniku a všetkých vyzývam, aby sa správali predovšetkým zodpovedne voči svojmu okoliu," poznamenal Érsek.

Ministerstvo dopravy zakázalo svojim zamestnancom všetky zahraničné pracovné cesty aj akékoľvek vzdelávacie aktivity, konferencie a rokovania, či iné hromadné stretnutia vo všetkých objektoch ministerstva a mimo neho. Hovorkyňa rezortu dopravy Karolína Ducká priblížila, že na miestach prvého kontaktu budú zamestnanci vybavení respirátormi a k dispozícii budú tiež dezinfekčné prostriedky.

Ministerstvo dopravy zároveň požiada telekomunikačných operátorov o vytvorenie záložných tímov, aby bola zabezpečená neustála prevádzka v prípade výpadku viacerých zamestnancov spôsobeného ochorením.

Rezort súčasne žiada občanov, aby svoje žiadosti týkajúce sa schvaľovania vozidiel podávali elektronicky prostredníctvom Jednotného informačného systému cestnej dopravy www.jiscd.sk.