Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Rezort hospodárstva eviduje 11.712 žiadostí o kompenzácie cien energií

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Ako ďalej informovala hovorkyňa rezortu hospodárstva Mária Pavlusík, v pondelok (27. 2.) dostalo MH SR celkovo 2256 žiadostí v hodnote 3,50 milióna eur.

Bratislava 28. februára (TASR) - Ministerstvo hospodárstva (MH) SR eviduje 11.712 doručených žiadostí o dotácie na pokrytie vysokých cien elektrickej energie a zemného plynu v celkovej hodnote takmer 18 miliónov eur. Za prvý týždeň ide takmer o rovnaký počet žiadostí, ako bol celkový počet schválených žiadostí o dotácie za december 2022.

Ako ďalej informovala hovorkyňa rezortu hospodárstva Mária Pavlusík, v pondelok (27. 2.) dostalo MH SR celkovo 2256 žiadostí v hodnote 3,50 milióna eur. Denne tak ministerstvo hospodárstva eviduje výrazne viac prijatých žiadostí ako počas decembra 2022.

Pripomenula, že MH SR zverejnilo v utorok (21. 2.) súbežne dve výzvy na kompenzácie na krytie dodatočných nákladov v dôsledku zvýšenia cien elektrickej energie a zemného plynu.

Prvá z výziev je podľa Pavlusík určená pre všetky subjekty vykonávajúce hospodársku činnosť podľa oddielu 2.1 Dočasného krízového rámca pre opatrenia štátnej pomoci na podporu hospodárstva v dôsledku ruskej agresie proti Ukrajine. Druhá výzva je určená pre vybrané subjekty verejnej správy, zoznam ktorých je zverejnený na webovom sídle ministerstva hospodárstva - Zoznam oprávnených vybraných subjektov verejnej správy.

Dodala, že všetky informácie o výzvach, ako aj kritériá na poskytnutie kompenzácií, sú k dispozícii na webovej stránke MH SR - Dotácie na energie.