Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Rezort hospodárstva: Na čele MH Manažmentu je M. Ondrová

Na snímke Marianna Ondrová a minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS) počas tlačovej konferencie na tému: Aktuálne zmeny vo vedení spoločnosti MH Manažment v Bratislave v utorok 15. februára 2022. Foto: TASR - Jakub Kotian

Z pohľadu prevádzkového hospodárskeho výsledku celá skupina dosiahla EBITDU na úrovni 50 miliónov eur, čo je nárast o 39 % oproti roku 2020.

Bratislava 2. mája (TASR) - Novou predsedníčkou predstavenstva štátnej akciovej spoločnosti MH Manažment je od začiatku mája Marianna Ondrová, ktorá na poste nahradila Ľuboša Lopatku. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva hospodárstva (MH) SR. Stopercentným akcionárom MH Manažment je rezort hospodárstva, ide o nástupnícku spoločnosť zrušeného Fondu národného majetku.

"Medzi moje priority bude patriť pokračovanie v projektovej súťaži návrhov pre obnovu a rozvoj Kúpeľov Sliač, odpredaj minoritných podielov v spoločnostiach SAD, ako aj ďalšie kroky potrebné na napĺňanie vízie postupného ukončovania činnosti MH Manažmentu," avizovala Ondrová. Doteraz zastávala funkciu členky predstavenstva MH Manažment.

"Som rád, že zachovávame kontinuitu v dobre rozbehnutej práci," zhodnotil minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Zároveň poďakoval Lopatkovi za doterajšie dôležité manažérske rozhodnutia v spoločnosti.

Ich výsledkom je aj vznik spoločnosti MH Teplárenský holding, a. s. Holding vznikol právne od 1. mája zlúčením šiestich štátnych teplární. Tie stratili právnu subjektivitu a budú riadené tromi členmi predstavenstva, v dozornej rade budú tiež traja členovia. Generálnym riaditeľom MH Teplárenského holdingu je Marcel Vrátný.

Vďaka týmto zmenám sa podľa rezortu hospodárstva výrazne zoštíhlilo a zefektívnilo vedenie štátnych teplární. Tiež sa zredukovala administratíva. Z pohľadu prevádzkového hospodárskeho výsledku celá skupina dosiahla EBITDU na úrovni 50 miliónov eur, čo je nárast o 39 % oproti roku 2020. V minulom roku sa vytvorila aj environmentálna rezerva na odkaliská a likvidácie starých výrobných zariadení v celkovej výške viac ako 16 miliónov eur.