Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Rezort hospodárstva umožnil pre pandémiu zamestnancom prácu z domu

Na snímke nápis na budove, v ktorej sídli Ministerstvo hospodárstva SR na ulici Mlynské nivy v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Minimalizovanie počtu zamestnancov na pracovisku platí od 16. decembra, predbežne do 8. januára.

Bratislava 16. decembra (TASR) - Ministerstvo hospodárstva (MH) SR sa rozhodlo v súvislosti s nepriaznivou pandemickou situáciou a narastajúcim počtom prípadov ochorenia COVID-19 minimalizovať riziko šírenia nového koronavírusu. Svojim zamestnancom preto od stredy umožňuje pracovať z domu. Činnosť organizačných útvarov bude počas sviatkov zabezpečená minimálnym počtom zamestnancov. K rovnakému kroku pristupujú aj podriadené organizácie rezortu.

"Počet prípadov stále rastie, rovnako aj počet hospitalizovaných ľudí v nemocniciach. Preto chceme našich zamestnancov a ich rodiny v maximálnej možnej miere chrániť. Na ministerstve bude počas sviatkov len minimum ľudí, zväčša pôjde o vedúcich pracovníkov jednotlivých útvarov," spresnil generálny tajomník služobného úradu MH Roman Achimský. Minimalizovanie počtu zamestnancov na pracovisku platí od 16. decembra, predbežne do 8. januára.