Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Rezort práce otvoril vo Zvolene poradňu pre ľudí ohrozených exekúciou

Na snímke budova, v ktorej sídli Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR a Implementačná agentúra Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR na Špitálskej ulici v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Podľa údajov z MPSVR len za mesiac, ktorý uplynul od otvorenia prvej bezplatnej dlhovej poradne, už pomoc vyhľadalo viac ako 300 ľudí.

Zvolen 18. februára (TASR) – Poradenskú pomoc pre ľudí ohrozených exekúciami bude poskytovať nová bezplatná dlhová poradňa, ktorú Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR otvorilo v piatok vo Zvolene. Od januára tohto roku ide v poradí už o trinástu dlhovú poradňu z celkovo plánovaných 46, ktoré chce ministerstvo zriadiť po celom Slovensku.

Poradňa je určená všetkým ľuďom, ktorí sa dostali do dlhových problémov a ktorí sa z nich potrebujú dostať,“ uviedol pri otvorení zvolenskej kancelárie minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina). V poradni je ľudom k dispozícii právnik, psychológ či ekonóm. „Ich úlohou je aj pomôcť ľuďom dostať sa z problémov ešte pred tým, ako príde exekútor,“ pripomenul.

Podľa údajov z MPSVR len za mesiac, ktorý uplynul od otvorenia prvej bezplatnej dlhovej poradne, už pomoc vyhľadalo viac ako 300 ľudí.

MPSVR bude v nasledujúcich mesiacoch pokračovať v zriaďovaní ďalších bezplatných dlhových poradní, pričom všetkých 46 by malo naplno fungovať od septembra 2022. Poradenstvo v nich bude poskytovať celkom 184 pracovníkov.

Projekt podporila Európska únia cez Operačný program Ľudské zdroje sumou 14 miliónov eur, pričom by mal takto fungovať do konca novembra 2023 a kontinuálne by mal pokračovať aj v ďalšom programovom období.