Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Ekonomika

Rezort práce spolupracuje s charitou pri pomoci ľuďom na Ukrajine

Deti na snímke z 24. februára 2022 kráčajú k vlaku držiac sa za ruky na nástupišti v Kramatorsku, Doneckej oblasti na východnej Ukrajine. Foto: TASR/AP

Okrem humanitárnej pomoci pre ľudí, ktorí utekajú pred vojnou, je charita podľa slov hovorkyne pripravená poskytnúť predovšetkým rodinám s deťmi aj ubytovanie vo svojich zariadeniach.

Bratislava 25. februára (TASR) - Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR úzko spolupracuje s Arcidiecéznou charitou Košice, ktorá už vyhlásila celoslovenskú zbierku na pomoc ľuďom na Ukrajine. Informovala o tom v piatok hovorkyňa ministerstva Monika Hnilicová.

Okrem humanitárnej pomoci pre ľudí, ktorí utekajú pred vojnou, je charita podľa slov hovorkyne pripravená poskytnúť predovšetkým rodinám s deťmi aj ubytovanie vo svojich zariadeniach, ktoré sú rozmiestnené na východe Slovenska.

"Rezort práce zostáva nápomocný a v prípade potreby im zabezpečíme zásoby dezinfekčných prostriedkov, rovnako ďalšie ochranné pomôcky ako sú rúška, ochranné obleky či testy," vyzdvihla Hnilicová.