Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Rezort vyhlásil výzvu na podporu inovácií vo výške 15 miliónov eur

Na snímke nápis na budove, v ktorej sídli Ministerstvo hospodárstva SR na ulici Mlynské nivy v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Nenávratne poskytnuté finančné príspevky sú určené na obstaranie výrobných zariadení a zariadení na poskytovanie služieb, technologických celkov a iné.

Bratislava 31. októbra (TASR) - Ministerstvo hospodárstva (MH) SR vyhlásilo výzvu v rámci operačného programu Integrovaná infraštruktúra pre podnikateľské subjekty na podporu inovácií a technologického transferu. Na výzvu sú vyčlenené prostriedky z EÚ vo výške 15 miliónov eur. Cieľom je podporiť realizáciu inovačných opatrení v mikro, malých, stredných a aj veľkých podnikoch, výsledkom ktorých bude inovácia produktu alebo výrobného procesu, uviedlo v pondelok MH.

Nenávratne poskytnuté finančné príspevky sú určené na obstaranie výrobných zariadení a zariadení na poskytovanie služieb, technologických celkov a iné. Intenzita pomoci je stanovená v závislosti od miesta realizácie projektu a veľkosti podniku žiadateľa. Výzva je určená podnikateľom, ktorí plánujú realizovať projekty na celom území Slovenskej republiky s výnimkou Bratislavského samosprávneho kraja. Rozhodujúce je pritom miesto realizácie projektu, nie sídlo žiadateľa.

Výzva je vyhlásená ako uzavretá a žiadosti o nenávratný finančný príspevok je možné predložiť najneskôr do 30. decembra, a to plne elektronicky vrátane jednotlivých príloh. Všetky informácie o výzve môžu záujemcovia získať na webovom sídle operačného programu www.opvai.sk v časti výzvy Ministerstva hospodárstva SR a na e-mailovej adrese vyzvy@mhsr.sk.