Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Riaditeľ Deutsche Bank varuje pred recesiou v Nemecku

Na archívnej snímke budova sídla banky Deutsche Bank vo Frankfurte nad Mohanom. Foto: TASR/DPA

Sewing na konferencii vo Frankfurte nad Mohanom skonštatoval, že Nemecko "už nebude schopné odvrátiť recesiu".

Frankfurt nad Mohanom 7. septembra (TASR) - Nemecko sa už recesii nedokáže vyhnúť. Uviedol to v stredu generálny riaditeľ Deutsche Bank (DB) Christian Sewing, ktorý okrem pochmúrnejšieho hodnotenia nemeckej ekonomiky tiež upozornil, že Čína predstavuje pre krajinu značné riziko a že Európa potrebuje veľké banky, aby zastavila amerických konkurentov. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

Sewing na konferencii vo Frankfurte nad Mohanom skonštatoval, že Nemecko "už nebude schopné odvrátiť recesiu". Okrem toho krajina musí teraz čeliť aj "nepríjemnej otázke", a to ako pristupovať k Číne vzhľadom na jej "rastúcu izoláciu a rastúce napätie". "Zníženie tejto závislosti (od Číny) si bude vyžadovať zmenu, ktorá nie je o nič menej zásadná ako odstrihnutie sa od ruskej energie," povedal Sewing.

Sewing znova vyzval na prípadnú cezhraničnú konsolidáciu bankovníctva v Európe. "V bankovníctve sa veľkosť počíta, a ak nechceme prenechať ihrisko Američanom, Európa musí vytvoriť správne podmienky pre veľké banky," povedal. "Dominancia amerických bánk nie je žiadnym prírodným zákonom," dodal.