Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Odborníci ocenili reštauráciu River Bank v Kempinski Hoteli River Park

Kvalitu podávaných jedál v podaní šéfkuchára Bjoerna Juhnkeho ocenil prestížny bedeker trinástimi bodmi z možných 20. Foto: River Bank

Šéfkuchár reštaurácie bratislavského hotela Kempinski, ktorý patrí do portfólia spoločnosti Best Hotel Properties a.s., si prevzal jedno z najprestížnejších kulinárskych ocenení.

Bratislava 2. apríla (TASR-OTS) – V rakúskom vydaní prestížneho bedekra Gault & Millau na rok 2013 sa bude vynímať aj reštaurácia River Bank, ktorá sa nachádza v bratislavskom Kempinski Hoteli River Park. Kvalitu podávaných jedál v podaní šéfkuchára Bjoerna Juhnkeho ocenil tento prestížny bedeker trinástimi bodmi z možných 20.

„Prestížny bedeker Gault & Millau zaradil reštauráciu v bratislavskom hoteli Kempinski medzi odporúčané reštaurácie len vlani. Sme preto veľmi radi, že sme nesklamali a aj tento rok sme sa udržali medzi najlepšími reštauráciami v regióne,“ komentoval prestížne ocenenie šéfkuchár Bjoern Juhnke.


Šéfkuchár Bjoern Juhnke v minulosti pracoval pre špičkové reštaurácie, napríklad v Kempinski Grand Hotel des Bains v švajčiarskom St. Moritzi, či v Kempinski Grand Gotel Heiligendamm v Nemecku a bol jedným zo spolupracovníkov anglického šéfkuchára Gordona Ramsayho.

Gault & Millau je jeden z najvplyvnejších francúzskych reštauračných bedekrov. Založili ho dvaja kritici Henri Gault a Christian Millau. Body sú reštauráciám udeľované najmä na základe kvality jedla, hodnotí sa aj obsluha, ceny a celková atmosféra. Samozrejme, existuje diskusia, ktoré ocenenie je dôležitejšie – či Michelinove hviezdičky alebo to od Gault & Millau. V 70. rokoch Michelinovci podporovali konzervatívnu a tradičnú haute cuisine a naopak súperom bola moderná nouvelle-cuisine od Gault & Millau. Michelinove hviezdičky sú síce známejšie, no bedeker Gault & Millau je známy tým, že kladie najväčší dôraz na kvalitu jedla.