Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Roadmapa technologického startupu WEXO bude naplnená na 100 %

Foto: CRYPTON DIGITAL, SE

Rok 2020 bol pre slovenskú spoločnosť CRYPTON DIGITAL, SE a jej fintech platformu WEXO produktívny. Z mapy stanovených cieľov sa spoločnosti podarilo naplniť všetky body určené pre rok 2020.

Bratislava 7. decembra (OTS) - Kryptomeny dnes už majú na trhu stabilné miesto. Zatiaľ čo zo začiatku plnili skôr úlohu dobrodružnej investície s možnosťou závratného zisku, posledné roky si svoje miesto presadili aj ako platidlo. Spoločnosť CRYPTON DIGITAL, SE sa týmto smerom zamerala v roku 2019 a tento rok priniesla na trh vlastnú platformu s funkcionalitami pre majiteľov kryptomien.

"WEXO sme spustili v polovici tohto roka. Okamžite si našlo svojich fanúšikov, klientov a rôznych iných partnerov či investorov. Záujem o služby, ktoré WEXO prináša a ďalej vyvíja, poháňa celý náš tím dopredu. Preto sa nám darí plniť niektoré ciele aj s malým časovým predstihom,” uviedol spoluzakladateľ CRYPTON DIGITAL, SE Peter Mariš.
Peter Mariš, spoluzakladatel spoločnosti CRYPTON DIGITAL, SE
Foto: Peter Mariš

Platforma WEXO má za cieľ umožniť bežným ľuďom vlastnenie kryptomien a ich využívanie rovnako plnohodnotne ako dnes fiat meny. Už dnes disponuje účtom WEXO viac ako tisícka klientov, prevažne zo Slovenska. Tým sa ponúka nákup, predaj, prevod alebo bezpečný trezoring kryptomien a rovnako výmena medzi tými najkvalitnejšími kryptomenami z trhu prostredníctvom vlastnej kryptozmenárne WEXO. Do konca roka sľubuje CRYPTON DIGITAL, SE platformu WEXO aj vo forme aplikácie pre mobilné telefóny Android a iOS.

"V CRYPTON DIGITAL, SE sme presvedčení, že vieme ľuďom uľahčovať mnohé momenty v živote a v konečnom dôsledku zistia, že pri niektorých úkonoch dokonca ušetrili alebo, naopak, pri iných získali viac ako pri produktoch, ktoré predtým využívali,” hovorí Peter Mariš z CRYPTON DIGITAL, SE.

V roku 2021 má spoločnosť za cieľ rozšíriť aktivity, ktoré v posledných mesiacoch začala v Českej republike, Poľsku a Maďarsku.

"Napriek tomu, že kryptomeny a služby s nimi spojené sa odohrávajú vo virtuálnom priestore, uvedomujeme si, že mnohí klienti majú stále radšej osobný kontakt, a preto sme ku pobočke v Nitre pridali aj novú kanceláriu v Košiciach a v Prahe,” doplnil Peter Mariš z CRYPTON DIGITAL, SE.



Okrem Českej republiky WEXO prekročilo hranice aj s Maďarskom a Poľskom. Aj v týchto krajinách začal CRYPTON DIGITAL, SE aktívne ponúkať svoju platformu. Fanúšikom kryptomien a fintech projektov z týchto krajín umožňuje spoločnosť kúpu posledných voľných podielov na projekte WEXO.

Produktovo služby projektu aktuálne zastrešuje česká partnerská spoločnosť UPDN ONE, s.r.o. s bohatými skúsenosťami na finančnom trhu.
CRYPTON DIGITAL, SE financuje projekt z vlastných zdrojov, ponúka však aj možnosť stať sa podielnikom projektu WEXO a profitovať tak zo zisku inovatívnej spoločnosti.