Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Rodičia musia pri pandemickej OČR použiť upravené čestné vyhlásenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

V následnosti na otvorenie škôlok a škôl zmenila SP od 1. júna tohto roka Čestné vyhlásenie k žiadosti o ošetrovné na účely výplaty dávky ošetrovné počas krízovej situácie.

Bratislava 30. júna (TASR) - Pandemické ošetrovné (OČR) za jún tohto roka vyplatí Sociálna poisťovňa (SP) len na základe upraveného čestného vyhlásenia. Rodičia tak musia použiť toto nové tlačivo.

V následnosti na otvorenie škôlok a škôl zmenila SP od 1. júna tohto roka Čestné vyhlásenie k žiadosti o ošetrovné na účely výplaty dávky ošetrovné počas krízovej situácie. "V tejto súvislosti upozorňuje rodičov poberajúcich pandemické ošetrovné, že za mesiac jún je potrebné použiť už len toto tlačivo. Určené je všetkým poberateľom dávky, teda nielen novým žiadateľom, ale aj tým, ktorí poberajú dávku už dlhšie obdobie," informovala SP.

Rodičia, ktorí už zaslali príslušnej pobočke poisťovne staré tlačivo čestného vyhlásenia, musia vypísať nové tlačivo a zaslať ho vo vlastnom záujme opätovne. "V opačnom prípade im nebude dávka ošetrovné vyplatená," upozorňuje SP.