Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Rokovať s možnými investormi do priemyselného parku Valaliky má Sulík

Na snímke podpredseda vlády SR a minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS) prichádza na rokovanie 43. schôdze vlády SR v Bratislave 24. novembra 2021. Foto: TASR - Pavel Neubauer

O samotnom osvedčení o významnej investícii bude následne rozhodovať vláda.

Bratislava 24. novembra (TASR) – Vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) je poverený rokovať v mene vlády SR s významnými investormi, pre ktorých je strategický park Valaliky na východe Slovenska vhodnou lokalitou na umiestnenie investícií. Na stredajšom rokovaní o tom rozhodol kabinet Eduarda Hegera (OĽANO). Materiál ministri odsúhlasili s technickou pripomienkou.

Predložený návrh podľa ministra hospodárstva nepredstavuje vlastné rozhodnutie vlády o strategickom parku Valaliky, ale je to iba prvý krok pri jeho budúcej realizácii. "Práce budú viesť najmä k podaniu žiadosti o osvedčenie o významnej investícii," uvádza sa v schválenom materiáli. O samotnom osvedčení o významnej investícii bude následne rozhodovať vláda.

Začatie realizácie strategického parku Valaliky si podľa rezortu hospodárstva vyžiada práce, ktoré súvisia najmä s identifikáciou parciel a spracovaním topografie pozemku budúceho strategického parku v katastrálnom území Valaliky. Poverenie šéfa rezortu hospodárstva rokovaním s investormi iba spresňuje štandardné kompetencie ministra hospodárstva SR, ktorý je zodpovedný za podporu investícií v SR.