Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Rolls-Royce zrušil dividendy aj svoje finančné ciele v tomto roku

Na snímke nový model európskeho výrobcu lietadiel Airbus - A330neo na letisku v Toulouse-Blagnac v juhozápadnom Francúzsku po úspešnom prvom lete vo štvrtok 19. októbra 2017. Lietadlo je vybavené najmodernejšou turbínou Rolls-Royce Trent 7000. Foto: TASR/AP

Vedenie firmy neodporúča vyplatiť dividendy vo výške 7,1 pence na akciu, čo pomôže spoločnosti ušetriť 137 miliónov libier (155,94 milióna eur) v ťažkých časoch.

Londýn 6. apríla (TASR) - Britský výrobca leteckých motorov Rolls-Royce zrušil vyplatenie dividend a upustil aj od svojich cieľov v oblasti ziskov, hotovosti a dodávok pre pandémiu nového koronavírusu.

Podľa novín Financial Times vedenie firmy neodporúča vyplatiť dividendy vo výške 7,1 pence na akciu, čo pomôže spoločnosti ušetriť 137 miliónov libier (155,94 milióna eur) v ťažkých časoch. A zrušilo aj finančné usmernenia pre tento rok.

Letecké spoločnosti na celom svete pre pandémiu uzemnili väčšinu alebo dokonca aj celé flotily. Americký koncern Boeing už zastavil výrobu v niektorých závodoch a vyzval vládu, aby poskytla garancie na záchranné úvery pre firmy v leteckom priemysle.

Rolls-Royce uviedol, že jeho súčasný hrubý hotovostný zostatok je 5,2 miliardy GBP a zabezpečil si ďalší úverový rámec vo výške 1,5 miliardy GBP od konzorcia bánk.

(1 EUR = 0,87850 GBP)