Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Slovnaft je po generálnych revíziách v plnej prevádzke

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Na jeseň budú práce v rafinérii pokračovať odstávkou a kontrolou technického stavu u ďalších troch petrochemických jednotiek.

Bratislava 27. augusta (TASR) – Rafinéria Slovnaft ukončila generálne revízie na 21 výrobných jednotkách. Po modernizácii a údržbe sa všetky zariadenia dostali do štandardnej prevádzky. Na jeseň budú práce v rafinérii pokračovať odstávkou a kontrolou technického stavu u ďalších troch petrochemických jednotiek. Informoval o tom hovorca a riaditeľ podnikovej a marketingovej komunikácie spoločnosti Anton Molnár.

Tohtoročné generálne revízie, ukončené v letných mesiacoch, boli podľa neho historicky najväčšie v dejinách rafinérie. Na ich príprave a realizácii sa podieľali zamestnanci skupiny Slovnaft a takmer 2000 externých pracovníkov, ktorí zabezpečovali predovšetkým údržbárske a kontrolné práce.

Spresnil, že celkové investície v rámci generálnych revízií dosiahli 75 miliónov eur. Počas generálnych revízií sa realizovalo viacero nových projektov. Podľa Molnára sa očakáva, že prispejú k efektívnejšej, spoľahlivejšej a bezpečnej prevádzke rafinérie.

Uviedol, že v rámci jesenných plánovaných odstávok je naplánovaných na realizáciu takmer 1000 väčších aj menších zákaziek. Väčšinou pôjde o kontrolné a čistiace práce, ako aj o činnosti vyplývajúce z legislatívnych požiadaviek. Časť projektov bude taktiež zameraná na zníženie emisií dusíka vypúšťaných do atmosféry, ako aj na samotnú modernizáciu zariadení.

Molnár ubezpečil, že o vplyve prác na komfort obyvateľov bude spoločnosť Slovnaft opäť informovať na internetovej stránke www.slovnaft.sk/gr2019, v prípade otázok bude pripravená infolinka a e-mailová adresa gr2019@slovnaft.sk.

Skupina Slovnaft je integrovanou rafinérsko-petrochemickou skupinou. Kľúčovou spoločnosťou skupiny je Slovnaft, a. s., ktorá sa zaoberá najmä spracovaním ropy a veľkoobchodným a maloobchodným predajom pohonných látok. Slovnaft prevádzkuje sieť čerpacích staníc v SR. Skupina Slovnaft je členom medzinárodnej skupiny MOL.