Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Rozhovor s Petrom Littmannom o fungovani súčasného retailu

Prof. Dr. Peter Littmann Foto: Prof. Dr. Peter Littmann

Rozumieť zákazníkovi padne mnohým zaťažko. Len ten retailový management, ktorý dokáže permanentne úspešne inovovať, vie upútať dlhodobý záujem potenciálnych investorov.

Bratislava 9. marca (OTS) - Jedným z hlavných rečníkov RETAIL INNOVATIONS conference je marketingový expert Peter Littmann, ktorý, okrem iného, vyniesol značku Hugo Boss z lokálnej odevnej firmy do svetovej globálnej špičky.

Čo podľa Vás naozaj funguje v súčasnom retaili?
V porovnaní s prelomovými inováciami v iných odvetviach, ktoré premenili v posledných rokoch život nás všetkých, sa v kamenných obchodoch ešte stále predáva ako v minulom storočí. Čo sa zmenilo, je len to, že neochotní a nekompetentní predavači sú v porovnaní s minulosťou mizerne vyškolení a relatívne zle platení. Ich motivácia a s tým súvisiaca kvalita servisu sú na zaplakanie. Odpoveď zákazníkov je logická: keď môžu, nakupujú online.

Zaujala Vás táto téma? Chcete počuť a vidieť viac? Príďte na našu konferenciu!

Peter Littmann, Generálny riaditeľ BRANDINSIDER GmbH
Profesor Dr. Peter Littmann je generálnym riaditeľom poprednej poradenskej spoločnosti BRANDINSIDER GmbH v Hamburgu a zároveň poradcom medzinárodných spoločností, ako napríklad BMW, Porsche, Google a McDonalds. Počas svojej profesionálnej kariéry zastával početné riadiace pozície v oblastiach manažmentu, marketingu, predaja a financií. Okrem iného bol predsedom predstavenstva spoločnosti Hugo Boss AG, ktorú priviedol k úspešnému presadeniu sa na svetovom trhu. Profesor Littmann je aj poradcom predsedu vlády Slovenskej republiky, Petra Pellegriniho a členom jeho „Rady múdrych“.


Festival RETAIL INNOVATIONS CONFERENCE je akčný jednodňový event, ktorý už tretím rokom v Bratislave prináša praktické inovácie a trendy, ktoré dlho rezonujú aj mimo retailovej branže. Na minulých ročníkoch účastníkov zaujalo spolu viac ako 30 osobností, medzi nimi Ronny Max, Martin Frank Dirks, Carlo Ratti associati a mnohí ďalší.

III. ročník festivalu inovácií sa koná 4. apríla 2019 v Radisson Blu Carlton v Bratislave.
Viac informácií o programe, speakroch a vstupenkách nájdete na webovej stránke www.retail-innovations.com.
Foto: RETAIL INNOVATIONS CONFERENCE