Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Rožňava chce vybudovať nové parkovisko, ďalšie plánuje zrekonštruovať

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Celková predpokladaná hodnota zákazky predstavuje viac ako 90.000 eur, záujemcovia môžu ponuky predkladať do 22. apríla.

Rožňava 11. apríla (TASR) – Mesto Rožňava sa uchádza o dotáciu z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP), financie chce využiť na rekonštrukciu parkovísk. V rámci projektu plánuje vybudovať nové parkovacie miesta na ulici Kozmonautov a zrekonštruovať parkoviská pri športovej hale a Základnej škole (ZŠ) Zlatá. Podanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok (NFP) schválili poslanci mesta koncom marca na zasadnutí mestského zastupiteľstva.

"V súčasnosti je jestvujúce parkovisko na Štítnickej ulici poškodené, vo veľmi zlom stave, ktorý nezodpovedá požadovaným kritériám či už po bezpečnostnej, funkčnej a estetickej stránke," vysvetľuje samospráva v dôvodovej správe. Pripomína tiež, že parkovisko využíva verejnosť pri návšteve letného kúpaliska, zimného štadióna i športovej haly.

Rekonštrukciu si podľa mesta vyžaduje i parkovisko pri ZŠ Zlatá, ktoré je poškodené a znehodnotené. Výstavba nového parkoviska na ulici Kozmonautov má zas verejnosti priniesť bezpečné parkovanie v tejto lokalite. Mesto tam plánuje vybudovať 11 nových parkovacích miest pozdĺž existujúcej komunikácie.

Samospráva v rámci projektu už vyhlásila i verejné obstarávanie na zhotoviteľa. Celková predpokladaná hodnota zákazky predstavuje viac ako 90.000 eur, záujemcovia môžu ponuky predkladať do 22. apríla. V prípade schválenia žiadosti o NFP mesto počíta i s päťpercentným spolufinancovaním projektu.