Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Rušia úloha zvýšiť protieróznu ochranu lesných pozemkov v správe štátu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Úlohu zabezpečovalo prostredníctvom príspevkovej organizácie Štátne lesy Tatranského národného parku Tatranská Lomnica a štátneho podniku Hydromeliorácie.

Bratislava 24. mája (TASR) - Úloha pre agroministra z roku 2016, aby zvýšil protieróznu a protipovodňovú ochranu lesných pozemkov v okrese Kežmarok, ktoré sú v správe štátnych organizácií lesného hospodárstva, sa ruší. Schválila to v stredu na svojom rokovaní vláda.

Ochrana pozemkov sa mala realizovať lesníckymi činnosťami a revitalizáciou hydromelioračného majetku v správe štátneho podniku Hydromeliorácie v okrese Kežmarok s využitím uchádzačov o zamestnanie evidovaných na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny v Kežmarku.

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR v odôvodnení zrušenia úlohy uviedlo, že úlohu zabezpečovalo prostredníctvom príspevkovej organizácie Štátne lesy Tatranského národného parku Tatranská Lomnica a štátneho podniku Hydromeliorácie.

Agrorezort upozornil, že činnosti súvisiace so zabezpečením protieróznej a protipovodňovej ochrany lesných pozemkov, ako aj činnosti spočívajúce v zabezpečení revitalizácie hydromelioračného majetku si vyžadujú technicky odborné znalosti a zručnosti, čo obmedzovalo a eliminovalo využitie uchádzačov o zamestnanie evidovaných na úrade práce. "Obstarávanie zhotoviteľa prebiehalo procesom verejného obstarávania," dodalo MPRV.