Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Ekonomika

Ruský predajca elektroniky M.Video začal ponúkať použité smartfóny

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Maloobchodný predajca uviedol, že tento krok mu umožní rozšíriť škálu dostupných produktov, a že ponúka produkty Apple, ktoré sú "ako nové".

Moskva 14. júla (TASR) - Ruský maloobchodný predajca spotrebnej elektroniky M.Video-Eldorado vo štvrtok začal predávať použité smartfóny. Ponúka tak ruským spotrebiteľom lacnejšie alternatívy, keďže západné značky pozastavili dodávky do krajiny. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

Apple začiatkom marca zastavil predaj všetkých produktov v Rusku. Americký koncern je jednou z mnohých západných spoločností, ktoré sa dištancovali od Moskvy po tom, ako 24. februára poslala svojich vojakov na Ukrajinu.

Maloobchodný predajca uviedol, že tento krok mu umožní rozšíriť škálu dostupných produktov, a že ponúka produkty Apple, ktoré sú "ako nové".

Podľa M.Video vzhľadom na obmedzené dodávky na ruský trh, zľavnená použitá elektronika, ktorá je plne funkčná, má potenciál ponúknuť efektívnu alternatívu spotrebiteľom, ktorí hľadajú obľúbené značky. M.Video tak nasleduje mobilného operátora MTS, ktorý podobný predaj spustil už v máji.

V stredu (13. 7.) maloobchodník uviedol, že svoj investičný program na rok 2022 zníži medziročne o viac ako polovicu a pracuje na diverzifikácii svojej dodávateľskej základne.