Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Ruský trh opúšťa aj švajčiarsky výrobca čokolády Lindt

Na archívnej snímke výroba čokoládových praliniek. Foto: TASR - Martin Baumann

Firma dodala, že je pripravená podporiť svojich ruských zamestnancov a všetky jej kroky budú v súlade s ruskou legislatívou.

Bern 17. augusta (TASR) - Po odchode viacerých veľkých zahraničných potravinárskych firiem sa pre úplný odchod z ruského trhu rozhodol aj švajčiarsky výrobca čokolády Lindt & Sprüngli. Firma to oznámila päť mesiacov potom, ako v reakcii na inváziu Ruska na Ukrajinu pozastavila v krajine svoje aktivity. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Švajčiarska firma známa pralinkami Lindor a v zlatej fólii balenými čokoládovými veľkonočnými zajačikmi sa už začiatkom marca, zhruba dva týždne po invázii, rozhodla zatvoriť v Rusku svoje obchody a pozastaviť dodávky výrobkov na ruský trh. Teraz uviedla, že "po tomto rozhodnutí z 9. marca sa Lindt & Sprüngli rozhodla ruský trh opustiť". Zároveň dodala, že "je pripravená podporiť svojich ruských zamestnancov a všetky jej kroky budú v súlade s ruskou legislatívou".

V marci zamestnával Lindt v Rusku približne 120 ľudí. Tamojší trh sa na celkovom obrate spoločnosti, ktorý v roku 2021 dosiahol 4,59 miliardy švajčiarskych frankov (4,77 miliardy eur), podieľal menej než 1 %.

(1 EUR = 0,9625 CHF)