Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Ružomberok zmenil nebezpečný štadión na pýchu mesta

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Výsledkom niekoľkomesačnej rekonštrukcie Zimného štadióna Stana Mikitu v Ružomberku za približne 840.000 eur je kompletne vynovený štadión s úplne novou strojovňou a efektívnejším systémom chladenia.

Ružomberok 6. septembra (TASR) - Výsledkom niekoľkomesačnej rekonštrukcie Zimného štadióna Stana Mikitu v Ružomberku za približne 840.000 eur je kompletne vynovený štadión s úplne novou strojovňou a efektívnejším systémom chladenia. Slávnostne ho dnes otvorili primátor mesta Igor Čombor a správca štadióna Jozef Horváth zo spoločnosti Elit Centrum, s. r. o.

Hlavným dôvodom výmeny strojovne bol jej havarijný stav. Minuloročná revízia skonštatovala, že prevádzka technologického zariadenia by mohla kvôli úniku toxického čpavku viesť ku bezprostrednému ohrozeniu života a zdravia návštevníkov zimného štadióna, ako aj obyvateľov žijúcich v jeho blízkosti. "Celá strojovňa dnes spĺňa všetky štandardy. Pracujeme už len s jednou tonou čpavku, nie šiestimi," vysvetlil Horváth.

Zimný štadión sa vďaka investícii mesta a príspevku 100.000 eur zo štátneho rozpočtu pýši novým vzhľadom exteriéru aj interiéru. Obnovu absolvovali aj šatne so sprchami a sociálnymi zariadeniami, bufety či ľadová plocha. Prevádzkovateľ štadióna zas na svoje náklady zakúpil stroj na úpravu ľadovej plochy.

Cieľom ružomberskej radnice bolo generálnou opravou udržať záujem o zimné športy v meste. "Keby bol zimný štadión v havarijnom stave a ten smer by sa prehlboval ešte ďalej, tak ľadový hokej aj krasokorčuľovanie v meste by úplne zakrpatelo," uviedol primátor. Okrem krasokorčuliarov a hokejistov využíva štadión aj množstvo Ružomberčanov na verejné korčuľovanie.