Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Ryanair predpovedá v máji viac ako 15 miliónov pasažierov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

Generálny riaditeľ Ryanair Michael O'Leary očakáva, že faktor obsadenosti v máji vzrastie na 92 % z 91 % v apríli a počas kľúčovej letnej sezóny v júni až auguste stúpne na 94 – 95 %.

Dublin 25. mája (TASR) - Írska letecká spoločnosť Ryanair odhaduje, že v máji prepraví viac ako 15 miliónov pasažierov a eviduje tiež nárast obsadenosti lietadiel. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

Generálny riaditeľ Ryanair Michael O'Leary očakáva, že faktor obsadenosti v máji vzrastie na 92 % z 91 % v apríli a počas kľúčovej letnej sezóny v júni až auguste stúpne na 94 – 95 %. Tým prakticky dosiahne úroveň pred pandémiou nového koronavírusu. Naznačujú to rezervácie, ktoré vyzerajú veľmi silné.

O'Leary pre Reuters povedal, že najväčšia európska nízkonákladová letecká spoločnosť tento mesiac pravdepodobne prepraví viac ako 15 miliónov cestujúcich, čo bude predstavovať nárast zo 14,24 milióna v apríli a len 1,04 milióna cestujúcich pred rokom.

Rezervácie sa v uplynulých týždňoch ďalej posilňovali – čísla sa posilňujú a priemerné ceny za letenky počas leta rastú,“ povedal a vysvetlil, že spoločnosť eviduje veľmi silné rezervácie do krajín známych svojimi plážami, ako sú Portugalsko, Španielsko a jeho Baleárske a Kanárske ostrovy, a tiež Taliansko a Grécko.

"Ak z Ukrajiny neprídu žiadne nepriaznivé správy, vrcholné letné mesiace tohto roku budú veľmi, veľmi rušné," dodal.